За поредна учебна година ученици от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ взеха участие в “XVI Национално състезание по информационни технологии” в град Благоевград, което се проведе на 22.03 – 24.03.2024г. Основната тема на самото състезание беше „Талантите“. Състезанието беше организирано в седем категории, като броят на участниците тази година бяха 169 от цялата страна.Георги Петков и Любослав Блажев от IXВ клас представиха нашето училище в категорията “Самостоятелно приложение”, а Марио Петков от XВ клас се състезаваше в категорията “Интернет приложение” под ръководството на инж. Светозара Стоянова.

Участвайки в състезанието, учениците от VIII до XII клас бяха предизвикани да разработят и представят проект по избрана от тях тема, като също така трябваше да опишат процеса на неговото реализиране в писмен вид.

Георги Петков и Любослав Блажев създадоха самостоятелно приложение на тема “Изкуствен интелект ‘ArtVision'”, докато Марио Петков разработи интернет приложение на тема “Електронен дневник като иновационно решение в образованието”. И двете категории са сред най-предизвикателните в конкурса, но всеки от тримата участници демонстрира отлични умения и знания, придобити в училище. Тяхната изключителна компетентност и усилия не само им донесоха високо признание, но и послужиха като вдъхновение и пример за всички техни съученици.

Искаме да изразим нашата благодарност за усилията, успеха и упоритостта на нашите ученици! Нека смело да преследват своите мечти и да постигат успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *