На 22.03.2024г в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ гр. Плевен се проведе първият Иновационен лагер на тема „Алтернативни разходи за мен и моето семейство“ по проект „Презареди бъдещето си“ на фондация Джиниър Ачийвмънт с партньор „УниКредит Булбанк“.

Иновационният лагер е образователен формат, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове. Това се случва в интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене. Участниците изследват многото нови възможности, които предлага съвременният свят, особено в сферите на науката и технологиите. Иновационният лагер е интензивен уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретно предизвикателство(казус)и да предложат идеи за успешното му решаване. Учениците работят в екипи и трябва да предложат решение в рамките на лимитирано време, като боравят с информация (чрез достъп до Интернет), компютърни ресурси и/или получават подкрепа от ментори в различни етапи от работата си по предизвикателството.

В Иновационният лагер взеха участие 30 ученика от специалността Електронна търговия от IX, X и XI клас. Участниците бяха разделени в шест смесени отбори, от които награди предоставени от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ получиха първите три класирани отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *