На 27 и 28.10 се проведе хакатон „Teen Hack Ruse 2023”  в гр. Русе.  Слоганът на Teen Hack Ruse 2023г. беше „Кодирайте за решаване на проблеми и дайте живот на мечтите си“. За цел участниците имаха да разработят, проектират и приложат решения на проблеми от реалния свят не само в нашата страна, но и в много страни по света.

Нашето училище ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ беше представено от Георги Петков – 9в клас, Марио Петков – 10в клас и Владислав Василев – 12в клас, като отбор DevX.
Те разработиха проект „EcoWay” и проектираха бизнес план за реализиране на глобален проблем, който касае целия свят. Те избраха тема относно екологията и рециклирането. Уеб приложението, което разработиха имаше за цел да насърчи хората да започнат да купуват повече eco продукти, които могат да се рециклират и да се засаждат повече дървета в ежедневието, като за всяка покупка трупат точки и след това имат възможност от онлайн магазина да си закупят с тях подаръчни карти.

Учениците получиха сертификати за успешно участие и високи постижения. Те споделиха страхотната си енергия, творчество  и ангажираност !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *