Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ предоставя възможности за професионална реализация на всички, които имат желание да се развиват в сферата на мрежовите IT технологии.

Мрежова академия Cisco преобразява живота на ученици и преподаватели чрез силата на технологиите, образованието и възможностите за кариера. Достъпна е за всеки и навсякъде.

ПГ по електроника и химични технологии “Проф. Асен Златаров” е регистрирана Cisco академия и е член на БАМА – Българска асоциация на мрежовите академии. Най-добрите ученици от специалностите компютърни мрежи и компютърна техника и технологии имат възможност да получат Cisco сертификати след успешно положени изпити.

Придобитите умения и знания, защитени със сертификат, са възможност курсистите да си намерят работа и да продължат своето обучение в областта на IT и компютърните мрежи.

Тази година се навършват 5  години от началото на сертифицирането на бъдещи компютърни специалисти по световните стандарти на Cisco академия в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“.

На 8 и 9 май 2024 година ученици от 11 и 12 клас, обучаващи се в специалност  компютърна техника и технологии и компютърни мрежи получиха сертификати от Cisco академия – IT Essentials, CCNAv7: Introduction to Networks, Networking Essentials придружени c благодарствени писма за отличен успех от Chief Executive Officer – Chuck Robbins.

Преподавателите в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ инж. М. Въткова, инж. М. Лакова, инж. Б. Сагунов и инж. Е. Новачев са квалифицирани Cisco инструктори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *