СофтУниада 2024 беше още едно вълнуващо и успешно събитие за младите програмисти от цяла България! За девета поредна година СофтУни вдъхнови участниците да се изправят пред предизвикателствата на състезателното програмиране и разработката на уеб/софтуерни проекти. Годишното събитие, което се провежда изцяло онлайн, се състоя на 6 и 7 април 2024 година и предложи на участниците възможност да покажат своите таланти и умения.

От ПГЕХТ “Проф. Асен Златаров” гр. Плевен участваха Марио Петков – 10-ти клас и Любослав Блажев – 9-ти клас.
На 6-ти април Марио Петков от X В клас показа своя талант в категорията “Уеб Проекти”. Той представи уеб проект пред журито на СофтУниада 2024 и спечели 74 точки от общо 100 в тази категория. Марио демонстрираше не само креативност в дизайна, но и впечатляващи умения в разработката на уеб приложения.
На следващия ден 7-ми април, се проведе състезанието в категорията “Състезателно програмиране” – младша възрастова група, където Любослав Блажев показа своите програмистки умения, спечелвайки впечатляващите 475 точки. Това доказа неговите знания в програмирането, които се отразени в отличния му резултат.

Но истинският герой на тази година беше Марио Петков, който се изправи пред предизвикателството да реши 10 задачи за 5 часа в категорията “Състезателно програмиране“ – старша възраст и успя да демонстрира индивидуални умения и решителност. Марио завоюва общо 78,2 точки от общо 100 и се класира сред челните места в “СофтУниада 2024”. Този успех му открива врати за бъдещи възможности и успешен старт в света на програмирането.

Преподавателите на учениците, Десислава Мацева и Светозара Стоянова, се гордеят с достойното им представяне. Те споделят успеха им, защото са вложили много енергия за подготовката на младите програмисти.

СофтУниада 2024 не е просто състезание, а вълнуващо предизвикателство, в което участниците имат възможност да се изявят, да учат и да се развиват в областта на програмирането. Състезанието продължава да вдъхновява и подкрепя младите таланти в България.
Пожелаваме на Марио Петков и Любослав Блажев още много успехи в бъдеще!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *