От 23-ти до 25-ти април 2024 г. се състоя Националната конференция за ученици, студенти и докторанти по “Информационни технологии и автоматика”, организирана от ХТМУ в гр. София. Нашето училище бе представено от Марио Петков от 10В клас, който представи доклад и приложение на тема „Електронният дневник като иновативно решение в образованието“, и от Георги Петков и Любослав Блажев, които разработиха доклад и приложение в областта на изкуствения интелект „AI ARTVISION“, под ръководството на инж. Светозара Стоянова. И двата проекта бяха включени в сборник с доклади от конференцията под заглавие „Информационни технологии и автоматика“. Участието на учениците беше изключително успешно, като Марио Петков получи награда в категория „Програмиране“ от Национална Компания Индустриални Зони ЕАД за своето отлично представяне и иновативен проект.

В областта на изкуствения интелект, Георги Петков и Любослав Блажев бяха отличени за своя иновативен подход и разработката на приложението, което показа впечатляващо приложение на AI технологии в областта на визуалното изкуство. Тяхното участие предизвика голям интерес сред участниците в конференцията, особено сред професионалисти в сферите на програмирането и дизайна.

Презентациите и разработените проекти, които демонстрираха не само показаха техническа изобретателност, но и вдъхновяваща посветеност към развитието на нови технологии. Те се доказаха не просто като обещаващи таланти, но като истински иноватори, готови да допринесат към бъдещите технологични разработки.

Пожелаваме им още много бъдещи успехи и вълнуващи предизвикателства в техните научни начинания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *