График презентационни дейности при дните на открити врати

22-25 април 2024 г.​

Лаборатория № / Лектор презентатор

Кратко описание

лаб. № 5 / инж. М. Въткова

Демонстрация за изработване на мрежов кабел и настройка на рутер – ще ви научим как да направите мрежов кабел от началото до края. Ще използвате специални инструменти и пособия, ще научите как да настройвате основните параметри на рутера, като създаване на пароли и имена на мрежи.

лаб. № 6 / инж. Б. Сагунов

Профилактика на преносим компютър – разглобяване на преносим компютър, снемане на охлаждащата система, почистване и термосмазване, почистване на радиаторите, монтиране на охлаждащата система и сглобяване на самия преносим компютър. 

лаб. № 6, 302 / инж. Св. Стоянова

Програмиране с отворен код “Онлайн симулатор с  Ардуино” – ще ви покажем как се програмира с помощта на Arduino – микроконтролер с отворен код, който може да контролира различни устройства и сензори. 

лаб. № 7 / инж. М. Лакова

Преинсталиране на операционна система. Ще се демонстрира и как може да си направите сами бутваща флашка през страницата на Microsoft. 

лаб. № 8 / инж. Т. Влахова

Създаване на уебсайтове – ще ви покажем как се създават  собствени уебсайтове с помощта на лесни за използване инструменти и креативни идеи. Как се избират цветове, изображения и шрифтове, използването на онлайн инструменти за създаване на уебсайтове, които са лесни за разбиране и много забавни за използване. 

лаб. № 206, 208 /
инж. В. Василева и инж. С. Христова

Ако искате да научите за магията на химията и да се почуствате като истински магьосници заповядайте, за да видите слонска паста, доказване на рН на разтоври, дух в бутилка, огънчета под вода, палене на ръка

лаб. № 400 / инж. Д. Мацева

Създаване на конзолни приложения с езика С#. Демонстрация на готови програми.

лаб. № 403 / инж. И. Иванов

Демонстрация на изработени електронни устройства от клуб “Цифров свят”

лаб. № 408 / инж. З. Христова

Демонстрация на реални разработки на електронни магазини.

лаб. № 408 / инж. Е. Новачев

3D Виртуална среда за реално обучениеВ тази уникална инициатива ние ще създадем интерактивна 3D виртуална среда, която ще предостави реалистично и вълнуващо обучение. 

лаб. № 409 / инж. В. Димитров

Създаване на електронна схема, симулиране принципа на работа на схемата. Създаване на печатна платка PCB, генериране на реален 3D модел в мащаб 1:1.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *