Пролетната акция на “Капачки за бъдеще”, която се проведе в Плевен на 20 април, донесе надежда и приятни емоции !
Инициативата е част от националната кампания, която се организира през април в десетки градове в цялата страна.
Организаторите си поставят две основни цели: да събират пластмасови капачки, които да предават за рециклиране, а с получените средства закупуват кувьози, линейки и друга необходима техника за неонатологичните отделения в цялата страна , основно в по-малките градове.
В събитието се включиха и учениците от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ в град Плевен, които от началото на учебната година грижливо събираха капачки. Целта на мероприятието в подкрепа на кампанията беше да насърчим нашите ученици да бъдат добри и съпричастни към каузи свързани с добри инициативи, да ги мотивираме да правят повече добро в своето училище, град, общност, да им помогнем да израснат като активни граждани.
Със съдействието на ръководителя на Училищния екокомите г-жа Малинка Цветкова, г-жа Силвия Христова, г-жа Силвия Петкова и г-н Христо Ангелов, учениците предадоха внушително количество капачки, които бяха събрали. Доволни от постигнатите резултати и от получените грамоти, възпитаниците на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ обещаха , че ще превърнат добрината в навик, защото големите резултати започват от малките добрини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *