През м. ноември и м. декември се проведе международна олимпиада Kings Bulgaria. Олимпиадата се провежда в два кръга – Квалификационен и Супер финал. Двама ученици от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се отличиха с високо ниво на подготовка, мотивация и посветеност в състезанието по информатика с учител инж. Светозара Стоянова. Освен традиционните методи на обучение учениците ползваха и допълнителни ресурси, предоставени от организаторите на олимпиадата, за да усъвършенстват своите знания и умения.

Станислав Рачев от 8В клас зае призовото първо място, а Симеон Гергов от 8В клас зае престижното второ място в международната олимпиада Kings Bulgaria, като и двамата получиха диплома за 1-ва степен за постиженията си. Този резултат двамата ученици постигнаха след като се състезаваха в Супер финала. Класирането на първо и второ място е значимо постижение не само за учениците, но и за цялото училище. То е доказателство за ефективността на учебен процес в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“. Тези успехи са вдъхновяващи за другите ученици и са доказателство за това, че усърдието и постоянството водят до реални и значими резултати.

Успехът на учениците е не само повод за гордост, но и стимул за бъдещи постижения. Той служи като мотивация за тяхното личностно развитие и представя училището като място, където талантите се отглеждат и развиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *