На 12.02.2024 г. в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се състоя вълнуващото училищно състезание по програмиране „Кодови предизвикателства“, организирано по случай патронния празник на гимназията. Това събитие се превърна в изключителна възможност за учениците от 9 до 12 клас да демонстрират своите умения в програмирането и да се потопят в света на компютърните науки.

Състезанието „Кодови предизвикателства“ беше структурирано в два основни кръга – теоретичен и практически. В теоретичната част, участниците бяха изправени пред различни задачи, тестващи техните знания в областите на алгоритмите, структурите от данни и логическото мислене.
Практическият кръг представляваше истинско предизвикателство, където учениците трябваше да разработят програмни решения на конкретни задачи, които бяха разнообразни и изискваха не само технически умения, но и креативно мислене и способността да се справят с реални предизвикателства. Целта беше не само да покажат своите теоретични познания, но и да демонстрират способността си да прилагат тези знания в практиката.

На първо място се класира Марио Петков от X клас, следван от Любослав Блажев от IX клас на второ място, и Георги Петков, също от IX клас, който заслужи третото място. Всички те са част от специалността „Приложно програмиране“.

Училищното състезание по програмиране „Кодови предизвикателства“ не само предостави възможност за изява на талантливите програмисти, но и насърчи интереса към технологиите сред широк кръг от ученици.
То е само едно от множеството инициативи, които училището предприема, за да насърчи иновативното мислене и развитието на техническите умения сред учениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *