Една от най-разпространените интерпретации на науката история, е че тя е колективната памет за отживяното, помагайки на човечеството да има по-светло бъдеще!…Тя е учителка на живота…“Ако искаш бъдещето да е различно…, не забравяй миналото“ (Спиноза).

И през тази учебна година в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се проведе общински кръг на олимпиадата по История и цивилизации, в която се включиха  младите любознателни историци от нашата Гимназия. Петима от тях се класираха за областен кръг и достойно представиха нашето училище!

Това са: Венелин Панков – 9а клас; Христо Илиев – 9б клас;  Християн Гетов – 9б клас; Александър Георгиев от 9г клас и Тодор Топчийски от 10г клас.

Г-жа Аксения Кръстева – учител по История и цивилизации, с любезното съдействие на Ръководството и на г-жа Цветлена Василева- библиотекар в Гимназията,  награди участниците с книги на историческа тематика.

Деветокласниците получиха и грамоти от г-жа Албена Тотева, началник на РУО-Плевен.

На учениците, които защитиха памет, показаха интерес, логическо мислене, въображение и писателско умение, желаем успех и занапред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *