Второто издание на състезанието по английски език EXCELLENT IS NOT ENOUGH за осмите класове се проведе на 05.06. в Актовата зала на ПГЕХТ. Четирите отбора не просто премериха своите знания. Те демонстрираха бързина на изпълнение, логика, досетливост, преодоляха своето притеснение и показаха уважение към съперниците си.

Пред погледите на съучениците си в залата, класните ръководители и учителите по английски език, отборите тръпнеха в очакване след всеки кръг водещата да съобщи резултатите. От своя страна, публиката запазваше мълчание в хода на състезанието, докато отборите изпълняват задачите, след което  всеки клас бурно аплодираше спечелените точки на своите представители на класа. Някои дори тайно завиждаха на тези, които са на сцената и им се искаше да са на тяхно място.

Всеотдайният и неуморен екип, който подготви задачите в шестте кръга, отново се погрижи всеки един въпрос да е видим за гостите в залата. В реално време, докато отборите работеха на лаптопите, на голям екран публиката можеше да проследи докъде е стигнал всеки отбор, обсъждаше тихичко допуснатите грешки или стискаше палци техните съученици да са по-бързи от конкурентите. Това състезание се превърна в един импровизиран преговорен урок по английски език за целия випуск.

Единствените, които не можеха да си позволят пристрастия, бяха членовете на журито. Те следяха стриктно и съсредоточено случващото се на сцената и на екрана едновременно и прецизно записваха точките.

На състезание, като на състезание. Има победители, има и такива, на които малко не им достига. Разликата в крайните резултати беше само с по една точка. Оспорвано и много вълнуващо!

Ръководството на ПГЕХТ осигури наградите – тениски за отборите и екипа, речници, книги на английски език и други. Екипът на Методично обединение по чужд език се опита да запали искрата на стремежа към повече знания. Надяваме се да сме успели !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *