Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите.

В съвременното забързано ежедневие все по-често се нуждаем от проява на универсалните човешки ценности като доброта, съпричастност, подкрепа, отговорност и всеотдайност.
Учениците от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ многократно са показвали чрез действията си, че проявата на хуманност не е само изричане на думи. Доказателство за ангажираността с каузи, свързани с проявата на човечност, е желанието, с което участваха в конкурс за разработване на есе на тема: „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“.

На 31 май в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” на тържествена церемония бяха връчени грамоти на Ивайло Крумов от 10. а клас, Лора Иванова от 11. г клас и Виктория Джантова от 10.в клас. Учениците участваха в конкурса, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Национална асоциация на доброволците в Република България“. Право на участие имаха младежи, навършили 16 и ненавършили 18 години.
Съгласно статута на конкурса всички есета, изпратени в указания срок, са обработени и оценени от комисия.

Възпитаниците на ПГЕХТ  „Проф. Асен Златаров“ се представиха достойно, споделяйки вижданията си за една от най-благородните постъпки в съвременното общество – проявата на хуманност чрез акта на доброволчеството, и напълно заслужено бяха наградени. Ивайло, Лора и Виктория са ученици, носещи огромни сърца, които чрез будната си мисъл и творчески дух умеят да завладяват.

Гордеем се с постиженията ви и пожелаваме успех и на следващи конкурси!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *