Отбор от трима ученици се класира на първо място в състезание, организирано от Окръжен съд – Плевен. Със състезанието бе отбелязан 16 април – Ден на Конституцията и юриста. От участниците се изискваше добро познаване на Конституцията на Република България, Закона за съдебната власт, Правилник за работа на администрацията в съдилищата, Граждански-процесуален кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и др.

Отборът на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ включваше учениците Тодор Топчийски – най-младият състезател от всички участници, Виктор Илиев и Елица Дойчева. Те говориха по темите за структурата на съдебната власт, за видовете власти в държавата, за органите на видовете власти и техните правомощия, за това кой може да стане съдия, къде са установени нормите за функциониране на съдебната власт. Отборът показа не само знания по темите, но и изключително умение информацията да се поднася свободно и да се отсява същественото. Именно уменията за публично говорене и компетентността впечатлиха журито, включващо и.ф. председател съдия Екатерина Панова, съдия Емил Банков, съдия Светла Димитрова и съдия д-р Силвия Кръстева, както и служителя „Връзки с обществеността“ – Ина Минкова.

Участие взеха шест училища: Професионална гимназия по електроника и химични технологии, СУ „Иван Вазов“, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ и Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. Всички отбори показаха богата обща култура и завидни знания, както и желание за победа. Но учениците от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ бяха най-добри. Поздравяваме ги за  успеха и им пожелаваме  още много победи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *