От 7 до 22 октомври 2023г. се провежда „Европейска седмица на програмирането“(EU Code Week) – инициатива, насочена към отбелязване на важността на изучаването на програмирането и логическото мислене.

За първи път на 17.10.2023г. ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ с учениците от 9В клас специалност „Приложно програмиране“ с учител инж. Светозара Стоянова в час по „Увод в програмирането“, показаха че кодирането може наистина да е забавно и вълнуващо и отбелязаха EU Code Week с под наслов „Играй докато програмираш“.

В часа на гости им бяха учители от професионално направление и бивш ученик Владимир Гойчев, който се развива в IT сферата и разказа за неговото образование и пътя към професионалното му развитие. Учениците имаха възможност да демонстрират своите знания и умения в областта на блоковото програмиране, като програмираха робот „Dash“ и създадоха тяхна собствена игра “Roblox Labyrinth”, като по този начин се стимулира интереса и поддържа активното участие на учениците.

С участието в EU Code Week не само учим учениците да кодират, но ги подготвяме за бъдещето, в което технологиите играят ключова роля. Това е възможност за обогатяване на образователния опит и формиране на критични умения, които ще бъдат ценени в целия технологичен свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *