Във връзка с писмото на заместник-министъра на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, тематично-разяснителния материал на Комисията по защита на личните данни и съдействието на РУО – Плевен, на учениците от 8 клас при ПГЕХТ “Проф. Асен Златаров”, на 4.10 и 11.10.2023 г., бяха проведени лекции свързани със защитата на лични данни под надслов “Как да защитим нашите лични данни онлайн ?”

Лектори на срещите бяха училищният психолог г-жа Силвия Петкова и инж. Емануил Новачев учител по професионална подготовка и администратор при ПГЕХТ.

Информационно-разяснителният материал представен по време на лекциите е изготвен съвместно от Комисията за защита на личните данни и Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Подробности за материалите може да видите на сайта на Комисията за защита на личните данни на Република България.

Учениците се запознаха с правата на защита на лични данни на всеки интернет потребител, изясниха си последиците от злоупотреба с лични данни и получиха полезни съвети свързани със защитата на своите лични данни. Дискутираните въпроси, бяха насочени към мащабното влияние на социалните мрежи, инфлуенсърите и правилното психологическо развитие на подрастващото поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *