На 16.02. 2024 г. отпразнувахме патронния празник на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“. В продължение на няколко седмици, наречени „Златаровски седмици“, се проведоха поредица от интересни събития по повод празника.
На тема „Магията на тенис масата“, на 06.02. 2024 година се състоя оспорвано състезание по тенис на маса. Състезателите бяха разделени в две възрастови групи, включващи ученици от VIII – X клас и XI – XII клас. В инициативата се включиха най – добрите спортисти, а резултатите бяха повече от добри.

Следващото събитие, включено в Златаровските седмици, бе наречено „Да стъпиш в чуждите обувки“. То се проведе от 06. 02. до 15. 02. 2024 г. В него компютърните специалисти имаха възможност да влязат в лабораториите и да се запознаят с магията на химията, а химиците надникнаха в света на компютърните технологии.

За да докажат своите IT умения, бъдещите специалисти се включиха в състезание по компютърни мрежи за бързина, сръчност и ефективност. Целта на състезанието беше да се затвърдят и да се приложат в практиката придобитите от тях знания, умения и компетентности. Състезанието беше индивидуално и се проведе в един етап. За да покажат, че по нищо не отстъпват на компютърните специалисти, програмистите премериха сили в състезанието „Кодови предизвикателства“, което ги провокира да се справят с трудни кодове и задачи.

На 13.02.2024 г. беше организирано шахматно предизвикателство на тема „Шахматни майстори“. Надпреварата беше между участници в две възрастови групи – VIII – X клас и XI – XII клас. Те показаха своята находчивост в играта, умения и силен дух.

Освен добри компютърни специалисти, химици и спортисти в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се обучават и ученици, които отлично владеят руски, немски и английски език. За тях беше организирано състезание за преводачи. Задачата на участниците беше да преведат, възможно най – точно, непознат текст на избран от тях език. Участниците се справиха блестящо и с нетърпение очакват да използват чуждоезиковите си умения, като вземат участие в организираните от училището международни участия по проект „Еразъм +“.

И тъй като февруари е месецът на любовта, отправихме предизвикателство и към най-романтичните ученици наречено „ Любовта е химия“. Те трябва да напишат анонимна любовна бележка, да я пуснат в определената за целта кутия, а бележката в последствие ще бъде предадена на обекта на чувствата им.
Много са натрупаните знания и умения, които нашите ученици имат възможност да придобия и да прилагат по възможно най – добрия начин. На победителите в надпреварите бяха поднесени награди и пожелания за още по-високи успехи. С организираните мероприятия, изяви, конкурси и състезания по повод Златаровските седмици и патронния празник на училището, ние за пореден път доказахме, че сме училище с традиции и бъдеще.

Като кулминация на тържествата, на 16. 02. 2024 г. с грандиозен концерт – спектакъл, в който взеха участие наши талантливи ученици, всички заедно отпразнувахме празника и си пожелахме „На многая лета“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *