Различни култури, различни приказки

Различни култури, различни приказки.

eTwinning e интегриран към европейската програма за образование, обучение на младежта и спорта ЕРАЗЪМ+.

eTwinning e най-голямата общност за педагози в света, в която учители и ученици от 44 европейски държави си сътрудничат в съвместни проекти.

Учениците работят заедно в обща платформа, изследват, вземат решения, изработват заедно продукти, учат се да работят в екип и да се уважават, както и усвояват умения, актуални за 21-ви век.

Учителите имат възможност да участват в обучителни събития и онлайн семинари, водени от експерти в различни области. 

През 2023 г. ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ за първи път се включва в разработването на eTwinning проект. Г-жа Ива Банева  – преподавател по английски език,  и г- жа Правда Трифонова – ЗДУПД, заедно със седем ученици от 8, 9 и 10 клас, разделени в два екипа, работят заедно с екипи от три турски училища. Проектът е на тема „Различни култури, различни приказки“.

Приказките допринасят много за развитието на децата. Те подобряват критическото мислене, помагат децата да се справят с трудностите в реалния живот,   учат ни на ценности, предавани от поколение на поколение. Целта ни е да намерим възможно най-много приказки от различни култури и да анализираме тяхното въздействие върху децата.

Друга основна цел на проекта е учениците да упражняват английския си език, да се запознаят с нови web2.0 инструменти, да работят в екип, да споделят и реализират идеи.

От началото на проекта през месец януари учениците изработиха проекти за лого и плакат. За целта използваха Voki, Canva и Padlet, web 2.0 инструменти, които бяха непознати за тях. За да се изберат най-подходящите лого и плакат, учениците от цялото училище гласуваха онлайн. На победителите се връчиха сертификати.

Дейностите по проекта продължават и предстои финалът. За него ще се   изработи електронна книга на английски език, която ще включва озвучаване и илюстриране на бъгарска народна приказка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *