На 1 ноември българите честват един от най-светлите празници в културния календар. Денят е съкровен спомен за родолюбивото дело на плеяда от личности, осъдени да живеят вечно в паметта на поколенията. Деянията на будителите трябва да бъдат коректив за съвременниците. 

С много емоции започна седмицата в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, посветена на Деня на народните будители. На 23 октомври осмокласниците и деветокласниците се пренесоха през вековете като с машина на времето благодарение на представлението „Школото“.
Мероприятията продължиха на 24 октомври, когато ученици от осми, девети и единадесети клас във фоайето на гимназията под надслов „Будителите вчера и днес“ припомниха на съучениците си за делата на дейците на Възраждането. Бяха прочетени откъси от емблематични текстове, сред които „История славянобългарска“, и изпълнени рецитали, посветени на будителите. 
 

Признателност беше отдадена и на съвременните учителите, които продължават с мисионерски плам да се грижат всеотдайно за израстването на бъдещето на България в храма на знанието.  

Честит празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *