ивена-3-то-място-тласкане-гюле

В ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ момичетата са не само умни и красиви, но и много силни. Това доказва Ивена Янгьозова от 8 Г клас. Тя се състезава за АК „Георги Дъков“ гр. Плевен с треньор Галя Николова.

Ивена е отлична ученичка – отговорна и дисциплинирана. Тези качества тя развива и в атлетическите дисциплини, в които се състезава и печели победи.

Шестият турнир „Коста Василев“ в Шабла, проведен на 30.04.2022г., събира над 300 атлети от всички възрасти от цялата страна в различни дисциплини. Силният вятър съпътства през цялото време състезанието, като попречи за постигане на добри резултати. Въпреки това нашето елегантно момиче заема второ място в дисциплината тласкане на гюле. В нейната основна дисциплина – хвърляне на копие, участва в по-горната възрастова група, където се представя успешно, като постига лично постижение от 20 метра.

Ивена Янгьозова участва и в десетото издание на турнира по хвърляния “Дионисополис”, състоял се на 1 май 2022 г. на полигона по хвърляния в гр. Балчик. В турнира участват над 100 атлети от 23 клуба от цяла България и един от Румъния. В Балчик участват и украински национали, които са на подготовка в Стара Загора. Ивена Янгьозова заема трето място на тласкане на гюле.

Гордеем се с постиженията на Ивена и ѝ пожелаваме още много медали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *