Мелпомена отново намери свой храм в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“. На 20.06.2023 г. в залата на гимназията театралното студио, финансирано по НП „Заедно в изкуството и спорта“, представи част от Шекспировата пиеса „Дванайсета нощ“. Младите участници показаха как вдъхновението и любовта към театъра могат да превърнат обикновените тийнейджъри в истински актьори.

Представлението бе открито от Ива Николова, актриса от Плевенския театър. На сцената се вдигна новата завеса и шегата, която скрояват Мери, сър Тоби и сър Андрю на досадния Малволио, разсмя публиката. Под прожекторите, които също са закупени със средства по националната програма, се разигра забавната история с подхвърленото писмо. А публиката се тресеше от смях, когато младите  актьори се превъплътиха в ролите на героите на Шекспир. 

Благодарим на Адриан Филипов, актьор от Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен, който въпреки натоварената си програма, отдели време, за да стане факт нашето представление. Професионалните му напътствия помогнаха на учениците да влязат в ролите, разкриха им много от тънкостите на онова, което се случва, преди да се вдигне завесата.

Благодарим и на Евелина Икономова за усилията и всеотдайността.

Най-искрените ни благодарности са към изпълнителите Мариян, Вени, Теди, Пепи, Хриси и Йоан, които не просто знаеха текста си, а накараха публиката да се забавлява истински.

Предстои и нова  премиера на откъси от комедии на Шекспир и се надяваме, че и през новата учебна година работата на театралното студио ще продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *