Excellent is not enough!

На 06.06 се проведе състезание по Английски език между четирите осми класа в ПГЕХТ „Асен Златаров“ под надслов Excellent is not enough!

Събитието беше планирано  за вечерта, за да могат учениците да покажат своите знания не само пред връстниците си, но и пред родители и учители.
В шест кръга състезателите търсиха отговори на гатанки, спелуваха, редиха пъзели и попълваха липсващи думи, слушайки песни на The Beatles, Sting, Bill Withers, Eurythmics, Miley Cyrus, Lil Nas X, Fugees, Madcon, Imagine Dragons, Iron Maiden и Queen. Сблъсъкът на знаещите беше оспорван, защото първенството се поемаше от различен клас след всеки кръг.

Разигра се и викторина с публиката с въпроси по Български език и литература, а учителите по Немски и Руски език грабнаха вниманието на всички участници и гости с песни, стихове на Пушкин и скеч за образованието в Германия. Все пак изборът на втори чужд език не е лесен.
В края, докато журито пресмяташе точките на отборите, за да излъчи победителите, Алекс от 10А взриви залата с It’s My Life на Bon Jovi. Хамлет оживя на сцената с прочутия си монолог, който разбира се бе пресъздаден на Английски език от Тодор Топчийски (9Г клас) и залата буквално замря.

На финала всички участници получиха подаръци с името на състезанието и книги, адаптирано четиво на Английски език от издателство Express Publishing. Всичко това се случи благодарение на финансовата подкрепа на ръководството на ПГЕХТ.

Excellent is not Enough запали страстите на ученици и учители. А, Б и Г клас очакват следващо издание, за да получат своя реванш, а учители вече развиват идеи за състезания от подобен род по своите предмети.

Благодарим на всички, които станаха част от нашата инициатива.
МО по Чужд език към ПГЕХТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *