празник на талантите

Последният предваканционен ден в ПГЕХТ „беше особено пъстър и весел, защото ученици и учители заедно се забавляваха на сцената и показаха талантите си. Дует от учителка и ученик ни отнесе с „Лодка в реката“, танцова двойка запали „Огън от любов“. Изпълнение на китара ни върна в златните години на „Металика“. 

Както е известно, български празник не може да мине без прекрасни фолклорни песни, затова талантливи млади певици извисиха кристални гласове на сцената. Но когато учители и ученици се понесоха заедно в ритмите на шопски, пирински и северняшки танци, залата се наелектризира и аплодисментите просто не спряха.

Изключително интересно беше и дефилето с автентични носии, които красивите момичета от ПГЕХТ показаха на публиката. И стана ясно защо световноизвестните дизайнери Джон Галиано и Гучи използват български фолклорни мотиви в своите колекции. Красотата, скътана в бабините ракли, заблестя с нова сила върху топловите снаги на младите българки, трептеше в косите им, грееше  в багрите на престилки и сукмани, на саи и пищимали, сияеше  върху пазвите на ризите, везани и наричани за любов и здраве.

Денят се превърна в празник на талантите и на българския дух и даде старт на ваканцията с добро настроение и положителна енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *