Център за развитие на човешките ресурси в ролята си на Национална агенция по европейските Програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“ проведе на 05 декември 2023 г. в град София Валоризационна конференция 2023  на тема „Активното гражданство в Европа“. В нея активно се включиха ученици и учители, които са ползватели на проекти по европейската Програма „Еразъм+“. Гости на Конференцията бяха Министър-председателят на Република България акад. Николай Денков, Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, Началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева и други. Екипът на Центъра получи официално приветствие от името на  Представителството на Европейската Комисия в България.

На Конференцията учениците от ПГЕХТ показаха практически умения, придобити както в училище, така и по време на мобилностите в проектите по Програма „Еразъм+“. Те представиха свои парфюмерийно–козметични продукти в специално организирано ателие под наслов „Утре се прави от днес“. По време на презентацията участниците   изработиха  двуфазен спрей за тяло, който освежава кожата с нежното си ухание на лавандула и роза за горещите летни дни. За стресираната от зимния студ кожа приготвиха крем „Зимно чудо“, който да я хидратира и да я успокои. Те показаха и уменията си за изработване на красиви разноцветни свещи и сапуни, създадени на базата на натурални продукти. В  балсамите за устни базови съставки бяха бадемовото масло, какаовото масло, пчелния восък, невена и витамин Е. Всички продукти предизвикаха огромен интерес сред гостите и участниците в конференцията. Учениците съдействаха на присъстващите да направят собствени парфюмерийно-козметични изделия от предварително подготвени заготовки.

Красиво оформеният щанд на ПГЕХТ със своите ароматни и привлекателни продукти привлече вниманието на всички. Но не само демонстрациите на учениците допринесоха за признанието за работата на ПГЕХТ. Отлично разписаните проекти, принадената стойност от тях, утвърдените международни партньорства, допринасящи за подобряване на качеството на професионалното образование и обучение – всичко това доведе до голямото признание на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“. Проект № 2021-1-BG01-KA122-VET-000016780 „Европейски практики за професионално развитие” бе отличен със знак за качество като един от най-добрите приключили през 2023 година проекти по Програма „Еразъм. Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков връчи награда на Гимназията  в сектор „Професионално образование и обучение“.

Обратно най-отгоре