European Cyber Cup 2023

Стартира безплатен курс на Сиско Системс „Въведение в киберсигурността“

Сиско академията на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” – гр. Плевен, като част от глобалната инициатива на Сиско Системс, целяща да повиши киберосведомеността сред обществото, ви предлага уникалната възможност да се включите в безплатен едномесечен курс „Въведение в киберсигурността.“

В него ще научите основите на киберсигурността, как да защитите личния си дигитален живот и ще получите представа за най-големите предизвикателства пред сигурността, пред които са изправени компаниите, правителствата и образователните институции днес.

Курсът е насочен към учащи на възраст над 13 години, до 27 октомври 2023 година всеки желаещ може да се регистрира.

Участвалите в Learn-A-Thon и издържали изпита за курса Intro to Cybersecurity с над 70%, ще получат дигитална значка Cisco Introduction to Cybersecurity.

Как можете да се включите?

До 27 октомври 2023година всеки желаещ може да се регистрира, на платформата на Сиско – Skills for All https://skillsforall.com/ изберете бутона Login:

ако сте преминавали през обучения в Сиско мрежова академия, можете да използвате съществуващото ви потребителско име и парола;

можете да влезете с вашия Google акаунт;

можете да изберете опцията да се регистрирате безплатно.

Кликнете на следния линк

https://skillsforall.com/course/introduction-to-cybersecurity?courseLang=en-US&instance_id=7694f24e-1f20-446d-8f4c-9028e71fa2b9

и след това изберете бутона Get started;

Вече сте включени в курса, който в системата е отбелязан като “Introduction to Cybersecurity” and “#EuropeanCyberCup” – PGEHT Pleven

 Кой може да се включи в курса?

Всички желаещи, без възрастови ограничения, професия и др.

Кога стартира курсът и с каква продължителност е?

Курсът стартира на 27 октомври и продължава до 19 ноември 2023 г.

Ще има ли преподавател?

Курсът е предвиден за самоподготовка.

Колко време трябва да отделя, за да прочета целия курс?

Курсът може да бъде преминат в рамките на 6 часа, като след това трябва да положите и теста, което ще ви даде обратна връзка, доколко успешно е било обучението за вас.

На какъв език са материалите?

Всички учебни материали и тестът са на английски език.

Защо да се включа в курса?

Проблемът с киберсигурността става все по-критичен с напредване на технологиите и с увеличаване на броя на зловредните атаки.

Инвестирайте време и усилия, за да защитите вашата цифрова информация – лична и служебна, устройствата и активите ви – акаунти, файлове, снимки и, разбира се, парите ви.

Кого да търся за съдействие, в случай че имам проблеми с достъпа до курса?

Марияна Въткова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *